søndag 9. oktober 2011

Månedens lesing så langt

The Candidates av Inara Scott (Goodreadslink)
I korte trekk: Dancia blir rekruttert til Delcroix Academy, en skole full av diplomater og genier, en skole som hun virkelig ikke passer inn i med hennes "B-er" og ukontrollert telekinesis. Men det er noe rart med skolen med høye gjerder rundt, folk som følger med deg hvor enn du går og merkelig tester.

Jeg må ærlig talt innrømme at jeg leste den boken mer eller mindre bare på grunn av det kule bokomslaget. Og boken i seg selv er ikke dårlig, bare veldig veldig forutsigbar. Så hvis du vil ha noe lett å lese med litt magi innblandet, så er den boken perfekt for deg.
3 av 6 stjerner


The Body Finder av Kimberly Derting (Goodreadslink)
I korte trekk: Violet hører ekkoer som de døde har etterlatt seg og hun kan føle preget som er på morderne. Så når døde jenter begynner å dukke opp innser hun at hun kan bruke gaven sin til å hjelpe. Ved hjelp av Jay Heaton, hennes bestevenn og hemmelig forelskelse, begynner de å jakte ned morderen.

Denne boken har jeg tenke lenge at jeg burde lest, og den skuffet ikke. Violet er kanskje ikke min favoritt person, men Jay veier mer enn nok opp for det. Lite i denne boken er forutsigbart, bortsett fra morderen, og den anbefales for folk som liker kjærlighet og noe lett å lese.
4 1/2 av 6 stjerner


Desires of the dead av Kimberly Derting (Goodreadslink)
I korte trekk: Handlingen starter noen måneder etter at The Body Finder tar slutt. Når Violet finne kroppen til en ung gutt tar FBI kontakt og Violet gjør sitt beste med å holde på hemmeligheten sin, nemlig at hun kan føle ekkoer fra de døde. På toppen av det hele snubler hun over den tragiske historien til Mike, Jay's nye bestevenn, som er mye mørkere enn en skulle trodd.

Oppfølgeren er ikke like bra som The Body Finder, men jeg synes den gjør et godt forsøk. Handlingen i denne boken er i allefall mer forutsigbar og det eneste som drar det litt opp er FBI delen. Men likevel er dette en god bok, ikke den beste, men fortsatt mer enn brukbar.
3 av 6 stjerner

Not that kind of girl av Siobhan Vivian (Goodreadslink)
I korte trekk: Handlingen omfatter Natalie Sterling som liker å være i kontroll, over venner, elevrådet og egentlig alt i livet. I løpet av boken innser hun at en kan ikke være i kontroll over alt.

Jeg har ingen anelse om hvorfor jeg leste denne boken. Boken er interessant nok i seg selv, men handlingen er kjedelig og Natalie virker en tanke urealistisk. Eller i alle fall irriterende.
2 av 6 stjerner


Matched av Allie Condie (Goodreadslink)
I korte trekk: Cassia har alltid stolt på at samfunnet skal gjøre de rette valgene for henne. Så når hun blir "matched" med sine bestevenn, Xander, er hun glad. Helt til hun ser Ky Markhams ansikt på skjermen. Samfunnet forteller henne at det var et en systemfeil, men Cassia klarer ikke å stoppe å tenke på Ky. Etter hvert begynner hun å tvile på hele samfunnet og livet hennes der.

Denne boken har jeg hørt mye om, både godt og vondt. Boken i seg selv er ikke noe spesielt. Det er en mengde ting som rett og slett ikke gir mening. F.eks. hvis det var meningen at alle skulle bli "matched" hvorfor er det ikke mer adskillelse mellom jentene og guttene? Det er flere hull enn det, men det var det som irriterte meg mest. Men hvis du har en forskjærlighet for dystopiske bøker (noe som jeg er) er det definitivt verdt et forsøk.
2 1/2 av 6 stjerner

Anna and the french kiss av Stephanie Perkins (Goodreadslink)
I korte trekk: Anna blir mot sin vilje sendt på pensjonatskole i Paris og alle hennes planer, nestenkjæresten, bestevennen og jobben blir etterlatt i Atlanta. Men i Paris møter hun kjekke, perfekte Eitenne St.Clair. Problemet er bare at han allerede har en kjæreste og det har nesten hun også.

Slike bøker som dette er min "guilty pleasure". Og jeg må si jeg likte denne boken veldig godt! Boken har alt skal være i slike jentene bøker: eksotisk sted, perfekt fyr, dilemma og en kul hovedperson. Anbefales på det varmeste!
5 av 6 stjerner

Lola and the boy next door av Stephanie Perkins (Goodreadslink)
Lola Nolan liker å kle seg i kostymer og hun alt er perfekt, med en kjekke rockestjerne kjæreste og store fremtidsplaner, inntil Bell tvillingene, Calliope og Cricket, kommer tilbake til nabolaget. Når Cricket dukker opp i livet hennes igjen, må hun innse at hun kanskje har følelser for nabogutten.

I denne boken får vi også gjensyn med Anna og Etienne fra "Anna and the french kiss". Dette er en gøyal bok med en litt spesiell hovedperson. Cricket er likevel mesteparten av drakraften i denne boken. Anbefales for alle som er i humør for noe fargerikt og søtt.
4 av 6 stjerner

Delirium av Lauren Oliver (Goodreadslink)
I korte trekk: I en verden hvor kjærlighet, Delirium, blir ansett som en sykdom gleder Lena Holoway seg til sin 18 års dag når hun skal bli kurert. For et liv uten kjærlighet er et liv uten smerte som er både trygt, forutsigbart og lykkelig. Men med bare 95 dager igjen til hun blir kurert forelsker hun seg.

Som nevnt har jeg en forkjærlighet for dystopiske bøker, og denne boken er definitivt det. Den kan minne litt om matched på noen måter, men denne er mer gjennomført med adskillelse mellom jenter og gutter, mer strengt liv og mer bestemt. Kanskje ikke den beste dystopiske boken som finnes der ute, men hvis du er i humør for noe litt annerledes med forbudt kjærlighet, intriger og en troverdig hovedperson så er dette boken for deg!
3 1/2 av 6 stjerner

Cold magic av Kate Elliot (Goodreadslink)
I korte trekk: I en verden hvor deler av Europa fortsatt er dekket av is finner vi unge Cat Barhal. Hun blir dratt inn i en labyrint av blodig politikk, foræderi og game feider. Cat og kusinen, Bee, er en del av revolusjonen hvor unge kvinner går på "college" og lærer vitenskap som en kontrast mot magien som styrer familiene. Men alt blir forandret når en "Cold Mage" kommer etter Cat og nye farer dukker opp. Hvem kan hun stole på?

Dette er en "steampunk" bok, og selv om det aldri har vært min favoritt elsket jeg denne boken! Den er rett og slett fantastisk. Med alle mine favoritt ting: magi, mysterier, ny verden, vennskap og kjærlighet. Skrevet på en fantastisk måte med en utrolig bra verdensbygging.
 5 1/2 av 6 stjerner


Cold Fire av Kate Elliot (Goodreadslink)
I korte trekk: Boken fortsetter akkurat hvor den forrige boken sluttet. Cat og Bee er i en labyrint av intriguer, foræderi og magi. Alle ser ut til å ville ha noe fra dem enten det er "Cold Mages" som vil ta dem til fange, krigsherrer som tror de kan hjelp han erobre europa eller skjulte krefter fra "åndeverden". Cat må beskytte de hun elsker, hvis ikke kan hun miste dem for alltid.

Oppfølgeren til Cold Magic skuffet ikke. Handlingen er rask, men samtidig i et passende tempo. Andevai spiller en sentral rolle i denne boken og jeg boken er minst like godt som den første.
5 1/2 av 6 stjerner


Bad girls don't die av Katie Alender (Goodreadslink)
I korte trekk: Alexis søter, Kasey er veldig opptatt av dukker. Men når merkelige ting begynner å skje i huset med dører som åpner og lukker seg av seg selv, merkelig lukter og tilfeldig kalde luftrom, innser Alexis at det er noe galt med søsteren. Hvorfor er øynene hennes plutselig grønne? Hvorfor er hun så sint? Og hvorfor er hun plutselig så sterk?

Dette er en sånn bok som gir meg lyst til å krype under dyna og aldri forlate den igjen, men jeg klarte likevel ikke å stoppe å lese. Selv om jeg må innrømme at jeg virkelig ikke likte hovedpersonen. Hun sier selv at alle andre er falske, men jeg synes at hun selv er litt tilgjort. Men det er kanskje bare meg. En kan likevel ikke tvile på hennes kjærlighet til søsteren. Selv om noe er litt forutsigbart, måtte jeg bare vite hvordan den endte! Anbefales på det varmeste!
4 1/2 av 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar