søndag 24. juni 2012

Fanfiction eller hvordan fjortis-stine ble scarred for life

Hva er ditt ståsted på fanfiction? Som de fleste kanskje vet er fanfiction et begrep som beskriver historier skrevet av fans av det opprinnelige verket. Altså finnes det f.eks hundrevis (muligens tusenvis) av alternative slutter på Harry Potter serien, Ringenes Herre osv.Dette er hovedsaklig et internett fenomen og kanskje den mest kjente siden fanifiction.net, som både er skummel og spennende på et og samme tidspunkt. Skummel fordi, at som alle ting her i verden, finnes det både gode og dårlig historier. Hovedsaklig dårlige, men det er spennende fordi folk har så mye kreativtet at du kan nesten alltid finne noe å le av/med.

Jeg må ærlig talt innrømme at jeg i min tid har skrevet massevis av (dårlig) fanfiction, som jeg den dag i dag egentlig er ganske flau over (understatement of the decade). Den største flausen er den gangen jeg skrev "balled" i stedet for "bald". Heldigvis var det noen av leserene mine (ja, for jeg hadde lesere) som kommenterte dette ganske fort. Jeg har lyst å slå hodet mitt i veggen bare med tanken. Og da skal jeg ikke se bort i fra mitt elendige plot og hvordan historien ikke egentlig hang på grep.

Men jeg skal ikke benekte for at en av fordelene med fanfiction er at du ved å poste dine historier kan få tilbakemeldinger av folk i fra hele verden. Dette har vært med på å utvikle det engelske ordforrådet mitt og samtidig lært meg hvor viktig det er med tegnsetting, god grammatikk og oppbygning av historier. Dette betyr ikke nødvendigvis at jeg har tenkt å dele noen av de historiene fjortisStine skrev, jeg vil ikke at jeg skal miste all min streetcred. Men hvis det er noen som har litt fanfiction de vil spre til verden, så leser jeg gjerne! 

Enda en av skyggesidene (jeg bare liker det ordet) er Internett regel nr 34 som sier at: "if you can imagine it, there's porn of it". Og dette er desverre bevist gjentatte ganger. En gang leste jeg en "kabalorgie" historie. Dette er ikke en eufemisme, men en faktisk historie om en kortstokk orgie. FjortisStine lagret desverre ikke linken, jeg tror hun var litt i sjokk og veldig skremt. Det finnes en mengde dårlig historier der ute, med den meste kjente er nok en Harry Potter fanfiction kalt My Immortal. Eksempel: "I cried sexily I just wanted 2 go 2 the commen room and slit my wrists with mi friends while we watched Shark Attak 3 and Saw 2 and do it with Draco but I knew I had 2 do somefing more impotent." 
Det er et faktisk sitat, men om historien er skrevet seriøst er usikkert. Hvis du har lite å gjøre, burde du google den. Garantert underholdning i timevis!

Så til poenget (ja, jeg har som regel et poeng), grunnen til at jeg kom på dette er fordi at jeg i det siste har vært fristet til å starte å skrive fanfiction igjen. Om så bare for å se om jeg kan fullføre en hel historie og at den gir mening. Jeg har jo tross alt hele sommeren på meg, om det er en god ide får vi nå se på.

7 kommentarer:

 1. Skriv ein twilight fanfic -> search og replace alle navnene og stedene -> utgi den som bok -> profit.

  Serr tho, eg har og vurdert å skrive fanfic, bare for å slippe unna world building og character creation :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Hadde tenkt å skrive om Fifty shades of grey, but I forgot. Men å slippe unna worldbuildingen er en av hovedgrunnene til at jeg skriver fanfiction. Det er super behagelig!

   Slett
  2. Fifty shades of Poop :<

   Slett
 2. Jeg har lest mest dårlig fanfiction (mest fordi jeg synes det er veldig underholdende å lese blogger der folk gjør narr av dem), men sluttet litt etter at jeg snublet over Celebrian (LotR-fanfic) og Little Miss Mary (HP). Definitivt glad jeg ikke leste dem da jeg var yngre...

  Ellers - slippe unna worldbuilding? Men det er jo så gøy!

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg er einig med deg der - worldbuilding e veldig kjekt (trur eg har to verdner liggende på PCen, som ikkje har plot eller karakterer), men det er litt chill å bare skrive uten å måtte tenke koffor, ka og kordan :P

   Slett
  2. Ja, jo, det er jo sant. Skal ikke si jeg ikke har gjort det samme selv!

   Slett
  3. Jeg elsker slike blogger! Spesielt Badfic quote på livejournal. Og jeg er forsåvidt enig med Stig. Det er litt behagelig, og jeg slipper å planlegge i like stor grad.

   Slett