mandag 13. august 2012

Dag 13: Din favorittforfatter

Dag 13: Din favorittforfatter


BRANDON SANDERSON! For en super søt mann. Han har skriver for det meste fantasy og science fiction. Han er en amerikanere og er lærere i kreativ skriving ved Brigham Young University, som han selv studerte ved. En morsom fakta er at han har vært på besøk på Outland i Oslo for noen år siden (muligens i fjor?) og det er jo alltids håp om at han kommer tilbake. 
Han er mest kjent for å fullføre Robert Jordan sin episke fantasy serie, Wheel of Time. Det var dette som gjorde at jeg fikk øynene opp for han. Han skriver på en lett og flytende måte som informere uten å dumpe alle informasjonen på deg. Samtidig har han en tendens til å skape et par karakterer som skaper humor i historien. Ved å være frekke og freidig, noe som jeg er veldig svak for. 

Mistborntrilogien hans er også veldig kjent, og jeg kan personlg si at jeg elsker de bøkene. Virkelig elsker de. Nedenfor finner du et sitat i fra The Hero of Ages, den siste boken i Mistborn trilogien hans. 

“Well Vin says that there's something behind all this, right? Some evil force of doom or whatever? Well, if I were said force of doom, then I certainly wouldn't have used my powers to turn the land black. It just lacks flair. Red. Now, that would be an interesting color. Think of the possibilities--if the ash were red, the rivers would run like blood. Black is so monotonous that you can forget about it, but red--you'd always be thinking, 'Why, look at that. That hill is red. That evil force of doom trying to destroy me certainly has style.” 

Videre har han flere bøker bl.a. The Way of Kings som kan lese mer om hva jeg syntes her

Nå skal jeg være veldig klisjé og si at han kan ikke forklares, men oppleves. Jeg oppfordrer dere alle til å lese bøkene hans. Go go go!

-----

Dag 14: Favorittbok av din favoritt forfatter
Dag 15: Favoritt mannlige karakter
Dag 16: Favoritt kvinnelige karakter
Dag 17: Favoritt sitat(er) fra din(e) favoritt bok/bøker
Dag 18: En bok som skuffet deg
Dag 19: Favorittbok som det har blitt lagd film av
Dag 20: Favoritt romantiske/kjærlighets bok
Dag 21: Favorittbok fra din barndom
Dag 22: Favorittbok som du eier
Dag 23: En bok som du har hatt lyst å lese lenge, men som du fortsatt ikke har gjort
Dag 24: En bok som du skulle ønske flere personer ville lese
Dag 25: En karakter som du gjenkjenner deg mest i
Dag 26: En bok som endret din mening om noe
Dag 27: Den mest overraskende vrien eller slutten
Dag 28: Favoritt titler
Dag 29: En bok som alle hatet, men som du likte
Dag 30: Din favorittbok igjennom tiden

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar