torsdag 16. august 2012

Something on the bark of the tree moved, a pale spider creeping out of sight


"Lis knew she was dreaming, although this brought little comfort as the blood ran over her face. It rushed up her nostrils and caught in the back of her throat. The metallic taste choked her, panic creeping in.....This was not the first time she'd knelt in the red stream. She had encountered this nightmare many times in recent weeks and each time the vision became more realistic, more visceral."


Lis London har mareritt. Fryktelige mareritt som startet den dagen hun bestemte seg for å flytte til Hollow Pike for en ny start. I drømmen løper hun igjennom en skog, en skog som ligner den i Hollow Pike. Er det et advarsel? Lis tror ikke det, helt til noen dør.

Denne boken overrasket meg. På en god måte. Det er lenge siden sist jeg tilfeldig plukket opp en bok i bokhandelen, uten først å sjekke vurderinger på Goodreads (det er en avhengighet), og jeg angrer absolutt ikke.

Jeg elsket handlingen og spenningsoppbygningen. Jeg visste aldri helt hva som kom til å skje og jeg ble skremt flere ganger! (Noe jeg skrev om på twitter og forfatteren svarte meg! *skryteskryte*). Det var noen hint her og der, men for det meste klarte jeg ikke å gjette meg til slutten (bortsett fra hvem som var heksen, jeg er ikke helt borte heller)Men jeg føler at "summaryen" på baksiden ikke gir boken mye rettferdighet. Det får det nemlig til å virke som om marerittet er hovedfokuset, men det er så mye mer! Boken fokuserer også litt på mobbing, vennskap og kjærlighet (selvfølgelig).

Lis er en karakter som en kunne relatere til, og etter hvert som historien utvikler seg utvikler også Lis seg. Hun blir mer sikker på seg selv, og jeg likte det. Jeg likte også det faktum at selv Laura var ikke bare slem, hun var bare en person som hadde gjort noen (* ahem *) vonde ting i livet sitt som hadde uheldige følger.

Ummm. Ganske blandet følelser her, men jeg tror at dekket de viktigste delene. Men jeg likte denne boken og jeg anbefaler den på det varmeste! 4 og 1/2 av 6 stjerner

1 kommentar:

  1. Denne skal jeg def lese, om jeg så må kjøpe dne selv! :P

    SvarSlett